”Ointressant” November-gnet

Vi är långt in i November. Kylan och mörkret är här. Nästa triathlontävling i Svenska Cupen är om drygt sju månader. Detta tycker jag borde uppfattas som ganska tråkigt och ointressant för utomstående. Jag menar, det kommer inte direkt sprutas någon champagne, eller publiceras några häftiga och fartfyllda tävlingsbilder från min sida det närmsta halvåret. Men missförstå mig inte, det är under denna period, Gnet-perioden som vi kallar det, då jag  trivs som allra bäst. (Förutom under själva tävlingssäsongen då, det är såklart oslagbart.)

Hösten har varit kanon. Tog det väldigt lugnt med träningen några veckor i september, vilket var riktigt skönt! Började sedan träna lite grann för att efter det trappa upp till ”normal belastning”. (Att jag valt rätt livsstil för mig känns tydligt då det var kanonskönt att vila efter sommaren, men samtidigt minst lika skönt att komma igång med träningen igen.) Har efter det kört två volymveckor med mycket distansträning. +22h/vecka har det blivit. Vi körde ganska mycket distans med fokus på simningen och löpningen. Tar det ganska piano med cyklingen nu då tanken är att lägga mer fokus på den grenen under kommande träningsläger, som är under planering, och senare i vår. Men självklart blir det ett par velodrompass och lite härlig cx-cykling i veckorna även nu.

Efter dessa två veckor med lite mer volym tog vi oss an en lugnare vecka, följt av en vecka med lite högre intensitet under passen. Var kul att få ösa på med lite mer fart efter all distans-gnet. Men inte helt överraskande, och precis enligt plan, så har man inte så värst mycket fart att komma med såhär års.. Och nu är vi inne i en lite lugnare vecka igen.

 

12305519_10205096028305451_1636530527_n

Utsikten från Lugnet och en selfie från gruvan

Om vi släpper träningssnacket lite så har jag för övrigt haft en riktig kanonhelg då mina föräldrar varit på besök. Jag har agerat reseledare, vilket gjorde att vi hamnade högst upp i backhoppningstornen på Lugnet, där vi hade en kalasutsikt över staden. Sedan tog vi oss ner på -70 m.ö.h. (Säger man kanske 70 m.u.h?..) Aja, i vilket fall så besökte vi Falu koppargruva, vilket också var kul!

 

Som ni hör/ser/läser(?) så rullar veckorna på utan någon större dramatik. Träning varvat med lagom mycket jobb på Maxi gör att tiden bara flyger iväg. Men det känns skönt, det också! (y)

 

12306020_10205095843660835_776073724_n

Photo-cred Astrid Hult. (Inte hennes fel att det är mysbelysning i hallen på onsdagar..)

Testade förresten min nya våtdräkt från Triathlonbutiken här om veckan. Den satt som ett jävla smäck, om jag ska vara helt ärlig! Kändes nästan som om jag kunde gå på vatten, hehe..

 

 

 

 

 

 

Ta hand om er!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s