Det flyter!

Ojojoj vad tiden går! Snart jul, snart vår och då är ju tävlingssäsongen alldeles runt hörnet. Men jag är inte den som stressar upp mig i onödan. Jag känner mig kanontrygg i den fas ja är i just nu. Träningstimmarna tickar in och grunden för en bra säsong-16 byggs allt stabilare.

Rubriken för inlägget beskriver i allmänhet hur situationen är just nu med träningen och livet, men i synnerhet hur min simning fått en rejäl skjuts i rätt riktning! Har under en lång period spenderat mycket tid i bassängen. Nött på tekniken, simmat distans, simmat hårt, men har liksom inte blivit så värst mycket snabbare. Simning är svårt, riktigt svårt. Det är liksom inte bara till att ta i mer om det går dåligt, vilket kan vara ganska frustrerande. Utan det handlar på något sätt om att hitta flytet, draget, känslan, vattenläget, positionen, kraften.. och många andra ganska abstrakta och flummiga begrepp som gör att simning framstår som en än mer invecklad och komplicerad gren. Men som sagt, någonting har jag hittat som gör att jag simmar snabbare och mer energisnålt än innan, vilket är sjukt kul! Utan att dyka allt för djupt ner i det abstrakta tekniksnacket, så tror jag att själva tajmingen mellan ben och armar har en betydande faktor i detta lilla genombrott. Har gjort ett par kortare simtester som inte riktigt visat den utveckling jag själv upplever. Men tror mest det är resultatet av att kroppen inte riktigt har den speeden och tajmingen som krävs för att simma riktigt fort kortare sträckor.. Att vi på DSA åkte ner till Motala på weekend-läger med simning i fokus gav såklart också en rejäl boost. Många meter simmades, men framför allt var det kul och lärorikt att få hänga och träna med de duktiga triathleterna och tränarna från Motalas Rikstriathlongymnasium.

12292714_1648860582068878_1618261173_n

”Macke” Wernström har koll på uret i Motala Sporthall

12380105_10205226128637878_853975574_n (1)

Jonatan och Oskar gläds av den förstnämndes grymt snabba 400-test!

Framtidsplaner

Jag brukar alltid ”leva i nuet”, ”fånga dagen” osv, etc, mm mm hehe.. Men det är ju alltid kul att planera in massa roliga saker i kalendern! Alldeles snart, närmare bestämt 14 Januari, drar jag och en hel drös duktiga triathleter med Svenska Triathlonförbundet till Fuerteventura, Playitas. Två veckor med havssimning, bergscykling, solskenslöpning och massa annat skoj med ett trevligt gäng kommer göra, den annars ganska kalla och sega, Januari till en av de bättre månaderna i år. Verkligen kanonkul! 😀

11068368_10203849114973397_4254966772016418622_n

Bergsklättring på Fuerteventura, våren -15

 

.. Men innan lägret ska jag ha två riktigt sköna veckor hemma i Vetlanda med jul- och nyårsfirande med familj och vänner. Kommer bli grymt! 🙂

 

Ha det fint!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s