Säsongsplan!

Trotts att ett nytt snötäcke lagt sig vänligt men bestämt över stan (i skrivande stund), är det nu dags att smida planer inför sommaren! Har nu gjort en grovplanering av vilka tävlingar som ska köras, och vilka av dem som jag vill köra fortast på 😀 För tyvärr kan man ju inte vara i toppform en hel sommar, utan måste prioritera och prioritera bort olika lopp. Men att formtoppa och försöka pika inför en ”A-tävling” tycker jag är riktigt kul och spännande. Har känt mig lyckosam i mina senaste formtoppningar vilket medför en stor trygghet inför kommande säsong.

Hur som helst så har jag och Joakim Berggren, #coachBerggren 🙂 , kommit fram till att SM i Uppsala 18/6 (sprintdistans), SM i Umeå 23/7 (olympisk distans) och ev. Europacup-tävlingen i Malmö 6/8 (sprintdistans) kommer vara högsta prioritet i sommar. Efter en, enligt mig, helt fantastisk säsong i fjol är jag nu riktigt förväntansfull över vad som komma skall. SM är ju alltid SM, och då är det medaljer som räknas, det vet ju alla! Och jag kommer gå för det, oavsett motstånd eller position i loppen. Att stå inför denna säsong med ett SM-brons (olympisk distans) att försvara från 2015 känns fortfarande overkligt, men samtidigt dödskul! Då det kommer dyka upp många snabbingar som vill lägga beslag på medaljerna så kommer det bli riktigt bra race. Jag är ödmjuk inför säsongen, men kommer samtidigt ta plats och visa att jag förberett mig riktigt bra inför detta =) Om det nu blir medaljer eller inte i sommar återstår att se, och man kan inte göra annat än att gräva så djupt man kan och hålla tummarna. Hur som helst så ska jag köra så det ryker och ha riktigt kul, hela sommaren lång!!

 

Här kommer en preliminär lista på de tävlingar jag planerat att köra i sommar 🙂

(c) = Deltävling i Svenskacupen

SM= Svenskt Mästerskap..hehe

 

Maj:

  • SM Duathlon (c) 1/5 Väsby (10km löp, 40km cykel, 5km löp)
  • Hallsta Triathlon 29/5 (400m sim, 10km cykel, 2,5km löp (x2))

Juni:

  • Saltsjöbaden Triathlon 6/6 (750m sim, 20km cykel, 5km löp)
  • SM Sprint (c) 18/6 Uppsala (750m sim, 20km cykel, 5km löp)

Juli:

  • Gävle Triathlon (c) 17/7 (750m sim, 20km cykel, 5km löp)
  • SM Olympisk (c) 23/7 Umeå (1500m sim, 40km cykel, 10km löp)

Augusti:

  • Europacuptävling (c) 6/8 Malmö, (750m sim, 20km cykel, 5km löp) (ev. då kval krävs)
  • Västervik Triathlon 13/8 (1500m sim, 40km cykel, 10km löp)
  • Kalmar Minitriathlon 17/8 (520m sim, 18km cykel, 4,2km löp)
  • Vetlanda Citylopp 19/8 (10km löp)

 

Tävlingar kan ju både tillkomma och utgå på grund av anledningar. Men har man tid och lust så finns det ofta bra med utrymme för publik att följa spänningen på plats. Så kom gärna förbi och heja!! 😀

 

 

Ha en fin Påsk, kära läsare 🙂

/ Rasmus

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s