Racereport: Hallsta Triathlon + senaste veckors struligheter

I helgen var det äntligen dags för säsongspremiär i triathlon. Vi var ett bra gäng här från Falun som anlände till ett kallt och regnigt Hallstahammar. Men vi var alla både taggade och förväntansfulla, så vädret och de 13,6 grader som vattnet uppmättes till på morgonen påverkade inte vår inställning till att ha kul och göra bra ifrån oss!

Hallsta Triathlon är alltid trevligt! Och i år var det en extra intressant tillställning då ”Elit”- klassen skulle avgöras över 2 x minisprint (400m sim + 10 km cykel + 2,5 km löp). Första start gick 09.50. Efter lite strul med ett, för tillfället, borttappat tidtagarchipp fick jag, med mina mått mätt, lite bråttom bort till start. Jag som vanligen brukar vara i god tid för att hinna värma upp och förbereda mig på olika sätt. Men antar att sådana saker hör en säsongspremiär till! 😛  Och på grund av kylan i vattnet så var det nog ingen nackdel att göra största delen av uppvärmningen på land, för att sedan bara dyka i och avverka simningen så snabbt som möjligt med ett relativt stort startfält där alla såklart ville placera sig så långt fram som möjligt under simningen, för att sedan skapa sig bra läge inför resterande moment. Tycker jag kom iväg bra från start och fick simma relativt fritt. Hittade lite bra höfter och fötter att simma intill för att få en bättre resa i vattnet. Kände dock att syran smög sig på och tempot sjönk ju närmre strandkanten jag kom. Men trotts allt hyfsat nöjd med mitt läge upp ur vattnet. Kom iväg på cykeln med J. Forsman och N. Gunnarsson där vi kunde samarbeta en del runt tre blöta och relativt tekniska varv som skulle cyklas. Tyckte dock inte att jag besatt den där riktiga superkraften i benen som brukar infinna sig när formen är på plats. Men efter flera veckor med struligheter i träningen senaste tiden så har jag helt klart förståelse för detta. Och själva målet med dagen var såklart att få sig riktigt bra träning inför kommande sprint-SM i Uppsala 18 juni. Hur som haver!.. Vi växlade raskt till löpning där vi var ett litet gäng om fyra, som sprang med just fjärdeplatsen som insats, då J. Vikner, L. Fleetwood och O. Djärv gått loss, redan under simningen. Löpningen flöt på och jag prang in som 5:a, strax efter J. Forsman. Men dagen var ju nu inte över på långa vägar!

Nästa start var på eftermiddagen, så timmarna mellan loppen ägnades åt att försöka återhämta sig på bästa sätt. Nedjoggning, mat och frallor från kök Andersson.. 😉 och häng i Orca-tältet där Peter och Susanna Dörlich från Triathlonbutiken bjöd in till regnskydd och bra stämning, blev en utmärkt återhämtning för mig!

Nu jaktstart! 14.30 gick första startskottet. J. Vikner dök ner i sjön med den fortsatt friska vattentemperaturen på runt 14 grader. Kvar på bryggan stod resten av fältet, sugna på att ta upp jakten på framförvarande. Jag ut som 5:a. Simmade bakom J.Forsman och fick mig en bra resa genom simningen. Ut på cyklingen kände jag genast att detta kommer bli segt.. Cyklade och sprang i mål utan dramatik med min 5:e plats. Men med två starka juniorer, A. Ramhult och J. Forsman, framför mig fick jag trotts allt delta i kramkalaset som 3:e senior med L. Fleetwood och O. Djärv. (Då J. Vikner valde att kliva av i ledning under sista löp pga ett tokigt knä..)

 

Kramkalas

Suddigt kramkalas efter två tuffa lopp!

13335880_10206801203053317_2321673902594442299_n

Som jag tidigare nämnt har träningen senaste veckorna inte alls rullat på som planerat. Allt började med feber och halsont i början av vecka 17. Alltså samma vecka som Duathlon-SM  1:a Maj. Men tyckte jag mig vara friskt till helgen och beslutade mig för att åka till Väsby för att testa. Kände mig pigg och som tidigare nämnt så gick tävlingen riktigt bra, sett från mitt perspektiv. Men dagarna efter återkom förkylningssymtomen och ytterligare en vecka med träning rubbades. Jag blev frisk och kunde komma igång med träningen under helgen med förhoppningen att kunna delta i ett ganska maffigt träningsblock kommande vecka med cykelfokus. Detta visade sig vara ett förödande beslut då jag grävde ner mig totalt i all träning utan att riktigt känna mig för och lyssna på kroppen. Detta gjorde att ytterligare en hel vecka gick åt för att ge kroppen chans att återhämta sig… Att elitsatsa på en idrott kräver att man kan koppla bort huvudet och smärtan för att kunna genomföra en del jobbiga pass. Men än viktigare är att man samtidigt kan känna efter om det är en bra smärta man upplever, alltså om den är positiv eller negativ. Är man lagom sliten, eller på tok för sliten?..

Jag är absolut inte missnöjd med gårdagen I Hallstahammar, på något sätt! Utan glad för mina kompisar som tagit steg framåt som atleter. Och extra glad för kompisen Oskar som haft en betydligt mer strulig försäsong än mig, men som trotts allt kämpade till sig en silverpeng! En kul och minnesvärd söndag med bra träning, helt enkelt! :)¡∋

Nu hoppas jag kunna träna på bra ett par veckor, och höja formen ett par snäpp till SM i Uppsala. Men nu såklart, betydligt klokare med lärdomar från senaste veckors misstag 🙂

 

Allt gott! 🙂

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s