Gävle Triathlon

Hej alla!

Snabb ut med min rapport från helgens cuptävling i Gävle, just för att kunna släppa det, ladda om och tänka framåt istället. För Gävle Triathlon blev inte alls så kul som jag tänkt och föreställt mig.

Veckorna efter Sprint-SM i Uppsala har varit kanon. Tränat på riktigt bra och känt att formen börjat ta form, liksom. Kört några mindre lopp så som Stennäset- och Söderhamn Triathlon. Där jag känt mig riktigt stark och åkt hem med guldmedaljer och en bra känsla. Men samtidigt har jag känt att simformen inte alls är där den borde vara, men det brukar jag ju kunna snygga till med en stark cykling och snabb avslutande löpning.

Igår i Gävle var det brutalt oförlåtligt att göra en dålig simning, vilket jag fick lära mig den hårda vägen.

Gjorde en bra och smart simstart. Då vi i det 33 män stora fältet började med att korsa Gavleån för att sedan vända uppströms, redan efter dryga 100 (?) meter, räknade jag med en riktigt trång och ruffig resa till och förbi första boj. Med det i åtanke valde jag att ställa mig i andra led bakom Gabriel Sandör, som stod längst till höger, och då alltså med innerspår till första boj. Jag vevade på och hängde med hyfsat, kom fram till första boj och dök litegrann under den, för att få absolut kortast väg förbi. Kände då att jag låg långt fram i klungan, utan att ha ”kramats” med någon något nämnvärt på vägen dit. Vilket var kanon! Men ungefär i samma stund försvann den goa känslan, då jag uppströms blev tokomsimmad av de allra flesta. 26:a upp ur vattnet, ca 50 sekunder efter den stora huvudklungan. Vi var några stycken (J. Forsman, R. Kallin, C M. Helin..) som försökte få till ett samarbete med målet att jaga ikapp. Men de där framme körde för hårt, och vi höll ungefär samma avstånd. Jag kände mig hyfsat stark på cykeln, men det spelar ju inte någon större roll när man hamnat efter redan från start, och då det går för fort där framme. Så med ungefär två varv kvar av de sex som skulle cyklas på den relativt knixiga, utmanande och roliga banan hade jag gett upp hoppet om en bra totalplacering, och istället lagt fokus på att göra en snygg, (läs snabb), avslutande löpning.

Tre varv löpning i med- och motvind gick helt okej. Jag plockade ett par placeringar, och sprang tillslut i mål som 14:e tävlande.

Jag är såklart ganska besviken över loppet. Men tar ändå med mig några positiva saker, så som den smarta simstarten, de snabba växlingarna mellan grenarna (2:a snabbast i första växling, och snabbas i andra) och helt okej cykel och löpning.

Så nya tag till SM på olympisk distans i Umeå, som går nu redan på lördag. Jag har ju trotts allt ett SM-brons att försvara från i fjol!..

Foto 2016-07-17 19 57 30Foto 2016-07-17 19 54 51Foto 2016-07-17 19 31 27DSC_0397

Foto 2016-07-17 20 05 24

Foton: Mamma Djärv och Mamma Andersson

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s