Lägerlivet!

23E2D78AFA2842248F7D16D56FB888DC.jpgHej hörrni!

Nu är snart det två veckor långa träningslägret till ända. Vi har i skrivande stund endast ett par timmar tåg (läs ersättningsbuss..) upp till Falun från Arlanda kvar.

Jag har de två senaste veckorna tillsammans med 15 andra ambitiösa triathleter varit på Playitas, Fuerteventura på elitläger med triathlonförbundet. Ett läger med fokus på volym i gemenskap, och en hel del teknikfokus i samband med simning.

Själv har jag för första gången på väldigt länge drabbats av en liten löparskada, tråkigt nog. Min vänstra hälsena har ömmat när den inte varit uppvärmd. Smärtan uppkom just dagarna innan lägret då jag på grund av snökaos-ish hemma i Falun sprang ett tröskelpass på löpband inne på Lugnet istället för ute i halkan. Ett underlag som visade sig vara för påfrestande. Jag har sedan dess bara sprungit i distansfart på lägret vilket inte förvärrat skadan, men det har heller inte gjort det bättre. Så nu ska jag hem och ta hjälp med att få ordning på senan, och hålla tummarna för en snabb återkomst. Löpningen har ju, förutom detta bakslag, gått väldigt bra i vinter. Sprungit många pass och gjort bra tider för att vara försäsong. 9.26 på 3000m i december under en normalhård träningsvecka som exempel. Bra för att heta Rasmus!

Men tillbaka till lägret! Vi var som sagt 16 st atleter samlade från alla möjliga håll o kanter i landet. Riktigt kul att få träffa många vänner igen, och samtidigt lära känna nya! Sportchefen Angela Fox var med som huvudledare och Faluns egna Magnus Johansson assisterade. Angela, som själv imponerar både i bassäng och hav, har mycket kunskap inom simning och allt vad ”att simma snabbt” egentligen innebär. Därför blev mitt fokus för detta läger inte bara att bomba på med massa träningstimmar, utan också att ta till vara på möjligheten och lägga mer energi och fokus på att göra rätt saker i vattnet också. Jag har fått många spännande tips på teknikövningar både på land och i vatten och videoanalyser att använda och jobba vidare med även hemma i Falun. Väldigt givande, kul och motiverande. Tack Angela!

Men även om simningen tog en del plats och tid under lägret så hanns det med en hel del cyklade och joggande också. 27 respektive 28 timmar under dessa två veckor. Lagom många timmar för att vara januari, tror jag. Och allt (nästan iaf) under strålande sol!

Det här med lägerliv är ju min grej, helt enkelt! Att få agera heltidsproffs (förutom lite studier i solstolen emellanåt) är ju nästan för bra för att vara sant. Jag älskar sol, värme och träning med trevligt folk. På Playitas tillsammans med sverigetruppen får man allt detta och lite till. Helt fantastiskt kul!

Men ni ska inte tycka synd om mig för att jag nu är på svensk mark igen och allt vad det innebär med snö, kyla, jobb, plugg osv etc. För om knappa 4 veckor bär det av igen, till samma ställe och med ungefär samma sällskap. Hur kul får man ha det egentligen?!
Adios amigos! (Kan ju en hel del spanska nu.. ehe)

Vi hörs!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s