V.7 och det så kallade livspusslet

Efter en lugn och skön vecka med återhämtning efter träningslägret på Fuerteventura var det förra veckan dags att trappa upp träningen igen. Jag lägger upp min träning där den kortsiktiga periodiseringen varar i 3 veckor. Vecka 1 är återhämtning prio, vecka 2 är mellanhård och vecka 3 hård. Och så rullar det på. Förra veckan var alltså en ”Vecka 2”. Efter  en bra återhämtning sedan lägret så kände jag mig nu taggad och redo för att ösa vidare med en del träning igen!

Jag kan inte nog förklara hur mycket jag stormtrivs under träningsläger. Att få känna sig som ett proffs och bara träna, äta och umgås med likasinnade i solen hela dagarna är verkligen livet. Så riktigt kul att jag får följa med på dessa elitläger av triathlonförbundet. Det kommer säkerligen ge resultat!
Men tyvärr så är jag ju inget proffs på heltid, eller ens på halvtid. Utan har en del ”måsten” (måsten som ofta är väldigt kul) här hemma i Falun att ta hand om.

Jag studerar ”100%” på högskolan här i Falun. Jag läser nu andra terminen på Tränarprogrammet – Hälsa & Idrott . Ett program där jag får lära mig sådant jag vill veta, helt enkelt. Intressanta saker om nutrition, anatomi, psykologi m.m. Allt som har en viktig del inom elitidrott. Så det är kul! Men vad har jag tänkt bli då? Ja det kan man undra. Och det är jag inte helt säker på ännu. Men jag tror mig veta att jag är på väg åt rätt håll iaf! Men jag återkommer när jag vet mer säkert.. 😉

Och för att kunna leva livet inte enbart på nudlar och knäckebröd så besöker jag ju Ica Maxi på helgerna och knäcker lite extra. Men helt ärligt så ger det jobbet nog mer energi än vad det tar av mig. Kollegorna där är flawless, helt enkelt!

Hur som helst så skrev vi i fredags en ganska stor tenta inom idrottsfysiologi (Spännande grejer!!), vilket krävt en hel del studier från det att vi landat efter lägret. Det var även min tur att vara på Maxi under helgen och dra ett strå till stacken. Det är här pusselegenskaperna prövas! För hela grejen med min vistelse här i Falun är ju på ett sätt att helhjärtat göra mitt bästa för att kunna genomföra så snabba triathlonlopp jag har förutsättningar för. Och då måste jag rikta mycket energi till träningen och allt vad det innebär. Men även under intensiva veckor som det just varit, så löser man en hel del med hjälp av scheman och noggrann planering. Även då jag skrivit ett träningsschema med medelhög belastning till förra veckan så var det trots allt 22h träning planerad.

Fredagens tenta kändes bra, under helgen jobbade jag glatt tillsammans med mina kollegor och under söndagskvällen kunde jag registrera de sista träningstimmarna av veckan som nådde 21h o 58 min. En vecka precis enligt plan!

Idag har jag gjort nästan ingenting. Vilket garanterat är en sak jag har ännu större talang för än träning osv. För utan återhämtning blir allt bara pannkaka! Kom ihåg det, kids. Och alla andra! ^^

Nu väntar en vecka med mindre studier, mindre jobb och mer träning!
Ha det fint hörrni.
Trevlig vecka!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s