Planer är till för att ändras – Dags för säsongsvila!

Hej på er!

Nu är jag tillbaka i Falun för en ny termin på Tränarprogrammet på Högskolan dalarna. Triathlonsäsongen är ju över för min del sedan ett tag tillbaka, men har hållit liv i kroppen genom att köra en del löpfokus under sensommaren. Har sprungit en hel del lopp och lyckats putsa mitt personbästa på 10km två gånger om, nu senast till 33:45. Riktigt skoj!

Planen var att fortsätta träna och löptävla en bit in på hösten med Lidingöloppet och Hässelbyloppet som huvudevent.  Tyvärr har min något ökade löpvolym satt sina spår och efter helgens löprace i Borlänge så uppkom symtom på iliotibialbandssyndrom (Löparknä). Med löpvila fram till idag (torsdag) så testade jag att jogga en runda. Smärtan kom tillbaka och där med är beslutet fattat: Dags för säsongsvila!

Syftet med löpsatsningen efter triathlonloppet i Gävle var ju att bli en starkare triathlet. Därför tar jag nu inga risker som kan sätta sina negativa spår på kommande triathlonsäsong. Istället tar jag det nu lugnt i några veckor för att sedan kunna gå in i grundträningsperioden hel, återhämtad och taggad! Givetvis fett tråkigt att bli skadad, då jag verkligen såg fram emot att debutera på det lååånga loppet i Lidingö, och att få chansen att göra en snabb mil i Hässelby senare i Oktober. Men löptävlingarna kommer finnas kvar, och nu ska det bli skönt med ett break från idrottandet! 🙂

Det var väl egentligen bara det jag hade att säga! Nu är jag på väg till Vetlanda för en långhelg hemma igen, faktiskt. Äntligen dags för Idas och Tobbes (brorsan) bröllop!! 😀 #ThisisIochT

 

Allt gott!
/ Rasmus

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s