Season – 2018 – CANCELLED

När jag skulle börja skriva detta inlägg så skymtade jag mitt senaste inlägg här på hemsidan som jag skrev tidigare i vintras. Planen var ju solklar! Vad kunde gå fel?!

Som jag nämnt i tidigare inlägg så var alltså målet med denna säsong att debutera på de längre distanserna inom triathlon. Bland annat under Kalmar Ironman i augusti. Jag skrev också lite om mitt behov av en nytändning och motivationshöjare samt om de tidigare överbelastningsskadorna jag dragits med.

Under våren har jag bland annat studerat idrottsskador här på högskolan, vilket gav mig ett kanontillfälle till att mer ingående analysera mina egna skavanker (och bristningar i hälsena och vader) med hjälp av kursledare och professorer. Detta var kanon och träningen och rehaben gick enligt den tänkta planen!

Trots att jag är helt ny inom långdistanstriathlon så har jag ändå ganska bra koll på hur jag vill träna och förbereda mig inför dessa tävlingar. En viktig grej för mig är att jag vill känna mig väl förberedd inför ett lopp som jag bestämt mig för att göra bra.
Jag tror faktiskt att jag är ganska duktig på att träningstävla också (se en tävling som ett träningstillfälle). Men har jag väl bestämt mig och satt upp ett mål med ett lopp så har jag svårt för att dra ner förväntningarna och ändra mitt syfte med loppet.

Med Ironman Kalmar i fokus så kände jag att min löpträning var tvungen att trappas upp ytterligare med volym och intensitet för att vara i fas i mina förberedelser. Jag hade bra koll på att det var ett risktagande då min ena hälsena som var överbelastad i vintras egentligen skulle behöva längre tid för den ökade belastningen.
Med alla beräkningar i åtanke så gav jag mig ut på ett löppass på 45 min med något stegrande intensitet. Detta var tydligen tillräckligt för att hälsenan skulle börja bli öm och smärtsam igen. Och nu med några veckor av desperat önskande och bedjande så har jag kommit till insikt i att några triathlonrejs över de längre distanserna månaderna framöver inte är något jag skulle kunna göra på ett ”bra sätt”. Därför har jag nu bestämt mig för att ”göra det rätta” och utföra en rehab utan tidspress som förhoppningsvis leder till roliga lopp längre fram i tiden!

Summa summarum så är alla mina planerade tävlingar strukna och jag får agera triathlet lite mer i det dolda framöver. Men vem vet. Kanske kommer jag tillbaka starkare ur detta. Det är i alla fall min enda plan just nu! Hoppet är det sista som brister!..  😀

CANCELLED

Ha de gott!
/ Rasmus

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s