Vad som varit & stundar!

Hallå gänget! Hoppas ni har det så bra som möjligt i “dessa tider”. Tänkte skriva av mig lite här om vad som varit men framför allt och om vad som stundar!

Att satsa på triathlon är ju sjukt kul och givande men samtidigt hårt och tufft. Har ju försökt bli mitt snabbaste jag i denna sport sedan sena tonåren (alltså i 8-9 år) vilket medfört mycket glädje och massa oförglömliga minnen. Tack vare valet att ge mig 100% hän till triathlon så har jag fått vänner för livet, jag har spenderat drömlika veckor på Kanarieöarna, jag har utbildat mig inom triathlonförbundet och på Högskola, jag har tränat massor och fått uppleva hur det är att få nå sina högt uppsatta mål som från början känts som rena drömmar. Detta tillsammans med goda vänner som gjort alla upplevelser till minst sagt minnesvärda äventyr. 

När man som jag går in i något sådant här i relativt sen ålder med full kraft så är riskerna överhängande för allt möjligt. De senaste åren har från och till präglats av skador och ohälsa från topp till tå och nu har jag kommit till ett läge där mina förutsättningar till att träna och tävla är långt ifrån vad jag önska för att känna glädje med en fortsatt satsning.. Aj då, nu mår han inte bra, kanske ni tänker? Jo, mår ju bättre nu än någonsin känns det som! För nu har jag släppt jag, jag, jag-perspektivet i samband med triathlon och landat i en helt annan inställning och prioritering. Sedan några veckor tillbaka har jag bestämt mig för att helt lägga min egen satsning åt sidan för att spendera mer av den energi jag har åt att utvecklas som tränare för att kunna göra så mycket gott jag bara kan för de personer jag kommer möta i mitt yrke framöver. Jag vill göra så mycket nytta som möjligt med den idrottsliga- och akademiska erfarenhet jag samlat på mig och ser här min chans att verkligen ge tillbaka. Känns meningsfullt och kul! Från och med augusti får jag ju chansen att börja verka som triathlontränare på Väsby Nya Gymnasium. Jag ser fram emot att bidra till en redan god triathlonmiljö i Upplands Väsby och ge eleverna som väljer att gå triathloninriktningen där kunskaper och erfarenheter för livet, både i och utanför idrotten. 

Jag kommer alltid att träna, det har jag alltid gjort, och det mår jag som bäst av. Men nu är syftet med träningen att vara stark och frisk vilket är något annat jämfört med tidigare. Vad målet med min egna träning är om ett år eller så, det vet jag inte. Kanske en Ironman? Kanske något annat? Oavsett så prioriterar jag nu mycket annat framför mitt eget idrottande vilket känns så himla skönt och rätt! 

Det känns lyxigt att ha möjligheten att i så pass stor utsträckning kunna välja vad man vill göra här i livet och följa sina drömmar (det är ju långt ifrån en självklarhet för alla). Detta har jag alltid försökt att ta till vara på på bästa möjliga sätt och nu känns de uppdrag jag valt att ta mig an och prioritera mer meningsfulla än någonsin. 

 

Ta hand om er och varandra! Vi ses!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s